5 милиона дарение…

Преди няколко дни попаднах на това видео:

На първи преглед, нещо фантастично. Анонимен мъж дарява 5 милиона за лечение на онкозаболявания. Видеото което аз гледах беше хостнато от vbox, но няколко дни след това видеото мистериозно изчезва. Успях да го издиря във youtube, но очаквам и там да зачезне.

Докато видеото беше хостнато на сървърите на vbox, коментарите бяха разрешени. Имаше 3 негативни вота и ако основната част от посетителите знаеше кои са тези които са гласували с “не”, като нищо щеше да има линчуване. Разбира се, аз не се опитвам да омаловажа факта, че 5 милиона са дарени за онкоболните. За съжаление колкото и да е хубава тази постъпка, има няколко предварителни стъпки които трябва да бъдат извършени.

За да са дарени 5 милиона, вероятността останалите пари които въпросният “анонимен бизнесмен” притежава, да са много повече, е огромна.

Трябва да се провери откъде въпросният дарител има толкова пари. Малко ще е трудно да ме убедите, че тези пари са честно спечелени. Тези пари са взети от нас, по един или друг начин. Може да си помислите, че завиждам. Може и да сте прави, но това не променя фактите.

Всякакво прикриване на личността на дарителя, навежда на мисълта за гешефти и тъмни сделки. Ако всичко това е дарено, за да може да се изпълни последното желание на дъщеря му, защо не го е дарил открито. Така ще може при отварянето на новото крило да се използва нейното име. А сега… дарени 5 милиона и 20 души знаят кой ги е дарил. Всичките са пряко зависими от тези пари и няма да си направят сеченото да го докладват за укрити доходи. Да си призная, на края на тези размишления, почвам да се чудя дали изобщо има дъщеря или това е поредния начин за пране на пари.

А Вие как мислите?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply