Multirama

Преди месец-два закупих мишка от Мултирама. Не беше лошо мишлето, вършеше работа, но за съжаление средния бутон спря да работи около в 3/4 от случаите. На 4-ти (сряда) отидох в Мултирама да ми я сменят или да ми възстановят парите. Младежа зад щанда предложи да изчакам малко, за да доставят артикула от Люлинския офис. По думите му, щяло да отнеме около два дни. Съгласих се, все пак той не е виновен, че работи в магазин с лоша репутация. На 7-ми (събота) попитах дали е доставена (3 дни все пак), но за съжаление не. Беше ми казано, че “другата сряда” може би ще има. След полемика със “управител” (при което възникна спорът дали мога да върна стока в рамките на 7 дни, той твърдеше, че мога само ако е закупена онлайн) се съгласих да изчакам.

Тъй като (познавате ме), бях изключително ядосан, че някой успява да ме надговори, специално проверих дали наистина мога да върна стока закупена от магазин. За мое съжаление се оказа че не може. Обаче попаднах на нещо интересно.

 

Чл. 124. (1) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното, за отбив от цената или за безплатно извършване на ремонт при условията и по реда на чл. 113 и 114.

(2) При предявяване на рекламацията за услугата потребителят може да претендира за извършване на услугата в съответствие с договора, за отбив от цената или за възстановяване на заплатената сума.

На следващият ден, отидох отново в магазина подплатен с тази информация. Бях “отебан” (наистина няма друга дума която да опише отношението на служителите) без изобщо да ми бъде дадено пояснение защо не искат да ми върнат парите. Единственото което можеха да направят е да ми приемат мишката за ремонт.

Смешници, ако е за ремонт, аз лично мога да си я поправя по-добре.

Познайте колко бесен бях след това.  Интересното е, че една от точките в гаранцията променя значението на чл.124 от ЗЗП. Практически, аз нямам право да претендирам за други компенсации, ако се съгласят да ми заменят артикула. Това ми позволи да заведа жалба в КЗП и сега се очаква развитие оттам.

 

На 10 (вторник), получихме обаждане, че няма да могат да ни доставят мишката и да заповядаме в магазина да си изберем артикул.

При последващото отиване, си позволих да запиша разговорът които проведохме. Предоставям го с малки редакции (скрити важни данни или ненужни разговори)

Multirama

След края на записа, младежа който приема оплакванията дойде и ни каза, че “Управителя” си е променил мението и не можем да я заменим. Съгласих се да я ремонтират, защото все пак е хубава мишка и нямам нищо против да ми я ремонтират в продължение две години след като съм я закупил.

 

Сега очакваме включване от КЗП и Мултирама.

 

———————

От всичко най-много съжалявам, че не попитах, дали не ме нарича “лъжец” и да дълбая натам. Яд ме е на мен.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply