Футболните фенове на война с Фандъкова заради гейпарад в София. Или обратното.

 

“Уважаема Г-жо Фандъкова,
Предвид планирания през м.юни тази година поредно футболно дерби в град София, бихме желали да изразим пред Вас в качеството Ви на кмет на гр.София следната позиция.
Изразяваме силното си неодобрение от тази проява на открито, която позволява в центъра на нашата столица да дефилират хора с външен вид, поведение и начин на живот неприемливо за много обикновени българи. Оправдаването на този доста нелицеприятен маскарад с някакви мними футболни предпочитания на граждани следва да се отхвърли категорично, тъй като България е правова държава член на Европейския съюз и като такава тя гарантира равни права на всички граждани. Ако лицата с футболни предпочитания считат, че техни права са нарушени, следва да се обърнат към българския съд. Няма такъв съд обаче, който да задължи гражданите да харесват и да одобряват нещо, което вреди на тях, на семействата им, на децата им.

Във всяко друго отношение персоналния живот на тези лица ни е напълно безразличен и не считаме, че въпроси свързани с футболните предпочитания трябва да бъдат демонстрирани по улиците и площадите на град София. Бихме желали да ви напомним, че като Кмет на град София сте длъжна да зачитате общественото мнение, а не да се водите от крайно агресивните и нетолерантни внушения на неправителствени организации и определени посолства, които се застъпват за провеждането на футболни паради в София. За ваша информация на следващи избори за общинска власт ще определяме нашия вот включително и по този критерий и ще гласуваме за кмет на гр.София, който няма да разрешава подобни грозни и антиобществени прояви. Преди предстоящите избори за Народно събрание на 12.05.2013г. също ще попитаме всяка една политическа партия дали ще подкрепя подобни футболни прояви на открито и ще определим нашия вот и по този критерий.
Същевременно искаме да Ви уверим в нашето уважение към Вас като кмет и личност и да ви попитаме съвсем човешки като майка, баба, учител, дали бихте била щастлива и удовлетворена, ако някой от членовете на Вашето семейство е бил пребит или убит по време на футболни стълкновения. На този личен въпрос ние не очакваме отговор, но се надяваме, че Вие честно ще си отговорите сама на себе си. Най-точният критерий за морал в политиката, и в живота изобщо е, би ли допуснал един човек да се прави нещо на чуждите деца, ако не би допуснал същото за своите.
Накрая бихме искали да поздравим чрез настоящето отворено писмо всички кметове на населени места в България, малки или големи, които до момента не се поддадоха на неистовия натиск на организации пропагандиращи хомосексуализъм. Нашата прекрасна столица София е за съжаление единственото изключение и се надяваме, че това положение ще се промени в интерес на обществото и най-вече на децата на България”.

 

 

Оригиналната статия, може да намерите тук

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply