Измамите в игрите.

Открай време, когато играя някоя игра, си търся начини да измамя играта или геймплея. Разбира се това си е “чийтване”, но мен не ме притеснява особено моралната част на въпроса. Като се сетя колко “удобства” съм си създавал през годините, чак ми става неудобно.

Ето едно малко и несъвсем пълно списъче. На желаещите да опитат бих могъл да помогна.

Diaspora:

Скрипт който изкарваше нов герой в пространството за да бъде убит. След смъртта му, закупуваше всичко неообходимо и пак го изкарваше в пространството. ДО безкрай.

Redmoon:

Тук започна сериозното кодене… Имаше скрипт за автоматично лекуване и пълнене на мана. Имаше скрипт които извикваше в Хималая тозй който е прошепнал нещо на даден герой. Имаше скрипт за автоматично раздаване на бъфове през определен интервал, но мисля, че най-силния скрипт беше този който при команда от даден потребител отиваше при него, даваше му бъфове и се връщаше обратно в Хималая. Също така скрипта който постоянно се телепортираше до даден герой, който дори когато не работеше, ни уведомяваше… (Стамене помниш ли?) Или скриптовете които си “говореха” цитирайки пасажи от книги на български докато седят неподвижни.

Mythwar:

Тук донякъде се провалих. Вярно, че имаше един скрип който събираше “Mocca sword” и въртеше 5 героя докато им напълни инвентарите, но това беше комай единственото което работеше. Другите всички опити за скриптиране се провалиха. В моя защита трябва да споделя, че доста след като зарязах играта първоначално, реших да я пробвам отново. Сега този куест изисква преди всеки меч да отидеш и да говориш отново с NPC-то което го дава. И успях да го направя. След което окончателно затърках играта. 😀

Dargon Age Origins:

Тук почти нищо не съм пипвал, само едно малко скриптче за ловене на риба, което ми позволяваше да ловя риба докато не съм в къщи.

Star Wars Rebellion:

Тъй като играта е доста стара, от времената когато удобството на потребителя беше на второ място, някои от клавишите са не особено удобни. Примерно alt+”+” или alt+”-” за забързване и забавяне. Затова промених колелцето да забързва и забавя. Средния клик беше избиране на мисия по подразбиране, колелце надясно изваждане на списъка с мисии и колелце наляво забързване докрай<->забавяне докрай.

Magic Carpet:

Виж тук за мой срам прекалено късно се проявих. Но пък и в нея няма много места където да се включи един скрипт. Така че тук имаше просто едно бързо кликане докато бутона на мишката се държи натиснат..

Don’t Starve:

Много се дразня, когато играта има точка на записване която обаче изчезва когато умреш. Затова едно малко скрипче, което защитава файловете от писане освен ако диалоговия прозорец за запис на играта е активен.

—————————

А Вашите начини да мамите какви са?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply