Кучета…

Вчера (01.09.2013) организация “четири лапи” пусна предупреждение, че в района на МОЛ България има разхвърляна отрова, която е причинила смъртта на няколко животни.

Моята реакция беше, “Доста време Ви отне”. Не, че съм фен на безсмисленото избиване на животни, но ако трябва да избирам аз ли те, можете да се обзаложите, че няма да ми мигне окото.
Много пъти съм се питал, защо не взема да излея голямо количество антифриз в околността. Разбира се, прекалено много ме мързи за да тръгна да разхвърлям отровни субстанции, което не значи, че не бих бил доволен от резултата.

Просто собствениците на кучета, трябва да научат, че гледането на животно е отговорност. Че гледането на животно, трябва да е съобразено с нормите на обществото и не трябва да представлява проблем за околните. Не зимно време да се чудиш къде да стъпваш, щото цялата пътека е осрана, не нощно време в продължение на часове да слушаш кучешки лай, не всеки път когато врата на асансьора се отвори, целия блок да се буди, не когато си вървиш по улицата, да се налага да приклякаш да взимаш камък на всеки две крачки. (Ако не вярвате, минете през деня покрай “Климент Охридски” 127 и се убедете сами) Забележете, визирам собствениците, защото тези бездомни кучета не са се появили ей така от нищото. Също така, всеки който храни бездомно животно, се явява отговорен за вредите нанесени от него. Е, тази част защитниците обикновено я изпускат и скачат директно на правата на животните. Какви права на животните бе? Вие у ред ли сте? Права и задължения имат същества които могат да осъзнаят последствията от действията си. Ако можеха да осъзнават правата си, вие нямаше да имате право да ги купувате и продавате, ‘щото това е робство. Нали?

Ако наистина толкова Ви е жал за кучетата, приберете ги в къщи… всичките. И след това вече може да се оплаквате, ако някой ги избива. Само че, плащайте глобите за нарушение на обществения ред всеки път когато това се случи.

Ще го направите ли?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply